Google Application Inventer

Google'ın hizmetlerine şöyle bir bakayım neler var diye gezinirken buna rastladım. Güzel bir şeye benziyor aslında. Biraz araştıracağım gibi. Haberi buraya Copy - aktarıyorum Google'dan.



"Google App Inventor isimli araç beta sürecine giriyor. Bu uygulama sayesinde hiç programlama bilmeden, Android üzerinde isteneni yapan uygulamalar geliştirmek mümkün ve inanılmaz bir esnekliğe sahip.
Google‘ın kullanıcıların hizmetine sunduğu yeni araç, Android için uygulama geliştirmeyi gerçekten çocuk oyuncağı haline getiriyor.

Örneğin; GPS bölge bilgisine erişebilen bir uygulama geliştirerek otoparkta arabanızı park ettiğiniz yeri kolayca bulabilirsiniz. Basitlik olarak neredeyse çocukların kullanabileceği kadar temiz ve görsel bir uygulama. Sürükle ve bırak ile Android cep telefonun yapabildiği her işlemi ardarda dizerek istenen işlemli gerçekleştiren bir uygulama oluşturabilirsiniz.

Uygulamaya ulaşmak için önce aşağıdaki adresteki formu doldurup Google’a göndermeniz gerekiyor. Aşağıdaki bağlantı yardımıyla da App Inventor’ın ana sayfasına ulaşmanız mümkün."

Buradan Buyrun

Formumuzu doldurduktan sonra, biraz da uygulamayı kurabilmemiz için gerekli konfigürasyonlardan bahsedelim ve genel bilgiler vermeye çalışalım.

Application Inventer ile uygulamalarımızı bir Web Browser ve Java Web Start uygulaması kullnarak yaparız. Bir usb kablosu yardımıyla telefomuza bağlandığınızda da uygulamalarımızı telefona aktarıp çalıştırabiliriz. Bunu gereçekleştirebilmemiz için de App Inventor Extras yazılımını yüklememiz gerekli.

Bilgisayar Set - Up için:

İşletim sistemi:
Macintosh: Mac OS X 10.5, 10.6
Windows: Windows XP, Windows Vista, Windows 7
GNU/Linux: Ubuntu 8+, Debian 5+

Browser:
Mozilla Firefox 3.6 veya daha yüksek bir sürümü
Apple Safari 5.0 veya daha yüksek bir sürümü
Google Chrome 4.0 veya daha yüksek bir sürümü
Microsoft Internet Explorer 6 veya daha yüksek bir sürümü

Not: Bu arada Firefox kullanıyorsanız "nonscript" adındaki eklentiyi de kullanıyorsanız onu disable etmeniz gerekli yoksa bazı hatalar alıyoruz. Aynı şekilde firewall ayarlarına da dikkat etmek gerekli.

Java:
Bilgisayar Java 6'da çalışmalı. (mesela Java 1.6)
İndirmek için adres: "www.java.com"
Kullanılan browser'ın ayarlarının yapılması da şart java aplikasyonları için.
Java testi için şu adresten bakabilirsiniz: "www.java.com/en/download/help/testvm.xml"

Şimdilik bunlara bir bakın, içeriden çağırıyolar switch conf. için. Devamını da getirmeye çalışıcam :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Socket Kavramı

Dönem Sonu ve Bitirme Projesi

Aselsan ve MetuTech Gezisi